Despre profesorul Octavian Radu

Octavian Radu a debutat ca profesor pentru olimpiade și concursuri de fizică în anul școlar 1988-1989, când a pregătit elevii de clasa a noua de la Cercul de Fizică al Municipiului București. O echipă formată din cinci dintre aceștia s-a clasat prima la Olimpiada Națională de Fizică, iar locul întâi a fost atribuit unuia dintre ei – elevul Mitrea Ioan, care în anul următor a obținut locul al 13-lea din lume la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată în Cuba.

Începând cu anul 1998 a colaborat cu Liceul International de Informatică București.
rezultatele fiind prezentate mai jos :

Scan3 2
Scan3
Scan3 1

În ultimii ani, lucrând ca profesor pregătitor la Centrul de Excelenta București (Fundația eMag). Elevii săi s-au distins inclusiv la olimpiadele internaționale, fapt pentru care Prof. Radu a fost premiat în repetate rânduri de ministrul Învățământului.

Bogata experiență didactică i-a permis scrierea unei culegeri de probleme originale de mecanică, care s-a dovedit eficientă în pregătirea elevilor pentru concursuri. Culegerea a fost publicată la editura Hoffman și a fost tradusă în limba engleză și spaniolă.

Pentru Prof. Radu una dintre cele mai importante colaborări a fost cu fiica sa cea mare, Daria-Ioana Radu, care i-a împărtășit pasiunea pentru fizică. După ce a câștigat numeroase premii la olimpiadele naționale și internaționale de fizică și științe, a început să studieze științe naturale la Universitatea din Cambridge.